Varför två föreningar?

Andelshamen Lagunen är som namnet säger till för oss som har köpt båtplats i hamnen och därmed äger andelar i den. (Jämför med en bostadsrättsförening.)
Båtsällskapet är till för aktiviteter: Kurser, föredrag, jollesegling, båtloppis, båthusfest … Det framgår ju nästan av namnet sällskap. Det fanns mycket mera aktiviteter förr. I Båtsällskapet kan inte bara de som äger en båtplats vara med utan också familjemedlemmar och juniorer som vi tyvärr inte har några längre. ”Annan medlem” är de som av åldersskäl eller annan anledning inte kan ha båt längre men ändå vara med i gemenskapen. . Det finns också momsfördelar med att ha två föreningar men det är en annan femma. (Kanske lite mera värt än fem kr eller rentutav en fem-etta:-).

Kappseglingsklubben är en fristående förening som har ett avtal med Båtsällskapet.

SMHI Ocean Webb

Bara för kul. Kolla in the Roarng forties runt sydpolen!

Marin Traffic

Frihamnsordningen

Frihamnordningen är en fantastisk uppfinning. När du lämnar din plats grönmarkerad i Lagunen kan du ligga i hamnar som är med i frihamnsordningen med bara en serviceavgift. Du slipper betala hamnavgiften. Men glöm inte markera din plats grön för då sabbar du hela systemet!
Karta med fihamnarna Frihavnsordningen
Viktigare än priset är att Frihamnarna (FH) oftast är mycket trevligare. Ibland vill de inte ta betalt alls utan tycker braa det är roligt med besök.
Här kan du läsa om hur det var när jag besökte Köge.

Sjömanskap 2.0

Detta är en bok som alla bör läsa. Du beställer den här.

Svenska kryssarklubben

Kryssarklubben är väldens största båtklubb med ca 40,000 medlemmar som jag tycker du borde vara med i. Du får den utmärkta tidningen På kryss och till rors. Du stödjer båtlivet. SXK har också många aktiviteter. Ta kontakt med mig om du vill vara med på någon. Man får alltid ta med en gäst.

Rätta faktafel

Sista tipset blir att du förstås tar kontakt med mig om du ser direkta fel i fakta på de här sidorna.

Vad tycker du om denna hemsida och detta initiativ?